Musicolore Énekegyüttes


A MusiColore Énekegyüttes 2014 februárjában alakult a királyok városában, Székesfehérváron. Az elmúlt 7 évben különböző zenei stílusok, műfajok műveit énekelték, a középkori gregoriántól a kortárs remekművekig.


Az énekegyüttes önálló koncertjei mellett számos felkérésnek tesz eleget városi és országos szinten is, mint például a Múzeumok Éjszakája vagy a szegedi Fool Moon Acapella fesztivál, melyen könnyedebb stílusú, világi művekkel is bemutatkoztak.

Az énekegyüttes a 2015 novemberében megrendezésre kerülő Kodály Zoltán VII. Magyar Kórusversenyen arany minősítést kapott, mely tovább inspirálta a tagokat, hogy újabb, immár nemzetközi megmérettetésen is részt vegyenek, így 2016-ban a Laurea Mundi Nemzetközi Kórusverseny Open Competition - vegyes kamarakórus, énekegyüttes kategóriájában arany minősítést szereztek, és kategóriagyőztesként végeztek.

2019. januárban Kínába, Sanghajba kaptak meghívást, ahol a Magyar Kultúra Napja alkalmából adtak koncertet a Hudec László tervezte Moore emléktemplomban.

A MusiColore Énekegyüttes tagjai:

- Radics Éva - szoprán, művészeti vezető
- Wágnerné Ughy Tünde - mezzo
- Bódi Réka Ágnes - alt
- Földesi Zalán - tenor
- Mihály György - bariton
- Pintér Péter - basszus

Kapcsolódó link: facebook.com/MusiColoreEnekegyuttes

Kapcsolódó cikkek a következő címkéhez: Musicolore énekegyüttes (1)

Sanghajban képviselte hazánkat a fehérvári MusiColore énekegyüttes

2019-02-15
Hét éve alakult meg Székesfehérváron a MusiColore énekegyüttes. 2019. januárban a Magyar Kultúra Napja alkalmából Sanghajban koncerteztek, és esélyes, hogy ez nem az első külföldi fellépésük volt.


Támogatóink

A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.
További információért kattintson ide!