Látható hangok


Alapítványunk 2018. június 1-én a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban szervezte meg a "Látható hangok" c. előadást, amely egy zenei-esztétikai oktatási program.

A "Látható Hangok" nevű fejlesztőprogramot dr. Antal-Lundström Ilona zenepedagógus, kutató dolgozta ki. Célja a kisgyermekek hallásának finomítása, a zenei hangok észlelésének, ezen keresztül a beszédészlelésnek a fejlesztése. A program része a hangok vizuális leképezése, a hangok ábrázolásának elsajátítása. A gyerekek megtanulnak képet kapcsolni a hangokhoz, és látható módon "elhelyezni" őket a papíron. Ezeket a képességeket hasznosítani tudják az iskolában is, például amikor olvasni, írni vagy kottázni tanulnak. dr. Antal-Lundström Ilona tapasztalatai szerint ez a komplex kutatás a témában világviszonylatban is egyedülálló. A kutató a fejlesztőprogram minden foglalkozásához külön feladatlapot dolgozott ki. A Svédországban már kipróbált módszer minden jel szerint hazánkban is működne.Kapcsolódó cikkek a következő címkéhez: Látható Hangok (1)

Látható hangok játszanak a hallható fénnyel

2018-06-24
Jól tudjuk, hogy a zene mindenkié, de az a fő kérdés, hogyan tehetjük valóban azzá – Ilona asszony a fentiekre keresi a válaszokat.


Támogatóink

A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.
További információért kattintson ide!