Hermann László Vonós Kamarazene Találkozó


2018. májusban rendeztük meg az I. Hermann László Vonós Kamarazene Találkozót. A 2018-ban debütáló vonóstalálkozó megnyitóján, a zeneiskola aulájában lelepleztük Hermann László muzeális értékű diplomáit is.Bódi Árpád és Csekéné Bányai Erzsébet zenepedagógusok, az iskolai egykori tanárai húzták le a fehér kendőket a diplomákról. A dokumentumokat Alapítványunk hozatta helyre. Az egyik 1911. június 19-én kelt, Hermann László zenetanári oklevele, a másik a névadó énektanári címéről tanúskodik, 1912. március 29-én került rá pecsét.

Az eseményen a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium öt korcsoportban mutatta meg tudását az iskola növendékei a zsűri, a szülők és a közönség színe előtt. Ovis előképzősöktől kezdve a legnagyobbakig. Jellemzőek duóban muzsikáltak a résztvevők, legtöbbször a hegedűk és a csellók szólaltak meg.Sajnos a II. Hermann László Vonós Kamarazene Találkozó, amelyet 2020. december 05-re terveztünk, a járványügyi rendelkezések miatt elmaradt.

Kapcsolódó cikkek a következő címkéhez: Kamarazene Találkozó (1)

Kiállítás Hermann László életéről

2020-11-30
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a Tálos Edit Alapítvány a II. Hermann Kamarazene Találkozó alkalmából 7 db tablót készíttetett Hermann László egykori, jeles zeneiskolai igazgató életétről, munkásságáról.


Támogatóink

A Cookie-król - Azért használunk cookie-kat, hogy javíthassuk a böngészési élményt és a weboldalt.
További információért kattintson ide!